Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu

Bölüm Mesajı

Sevgili Öğrenciler,

Sermaye Piyasaları ve Portföy Yönetimi Bölümü, Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu bünyesinde 2013 yılında kurulmuş olup, kendi alanında vakıf üniversiteleri arasında Türkiye’de tek bölümdür. İstanbul Menkul Kıymetler Borsası’nın ve Borsada işlem yapan aracı kurumların, yatırım şirketlerinin ve portföy yönetimi şirketlerinin hemen hemen tamamının Üniversitemiz yerleşkesinin bulunduğu Maslak semtinde veya yakınında olması bu kurumlarla birlikte çalışma, ziyaret etme ve sunumlarına katılma fırsatı vermektedir. Bu avantaj, öğrencilerimizin daha öğretim döneminin başından itibaren kendi bölümünün konusu olan iş hayatı ile tanışmasını ve uygulama konusunda bilgi edinmesini sağlamaktadır.

Bölümümüz, mezunlarımızı sermaye piyasalarının içinde kendi adına işlem yapabilen veya şirkette çalışan yatırımcılar olarak yetiştirmeyi amaçlamaktadır. Bölümün bu amacına ulaşmak için ders planında portföy yönetimine ağırlık veren dersler ve zorunlu staj konmuştur.

Prof. Dr. Celal KEPEKÇİ
Sermaye Piyasaları ve Portföy Yönetimi Bölüm Başkanı